ilooveyou

.-* You are beautiful, meaningful and precious <3

Publicerad 2013-01-14 21:05:00 i Allmänt,

.-* Vill dela med mig ngt.. Ngt som sitter i hjärtat.

Man hör så ofta att ungdomar tar livet av sig, människor begår självmord osv. Jag hoppas att folk snart inser att de är vackra, underbara, speciella och värdefulla på sitt eget unika sätt. Så kanske detta kan sluta..
Till alla Er som har självmordstankar, låt mig säga er en sak..

Vill du ta livet av dig själv? Föreställ dig detta. Du kommer hem från skolan en dag. Du har haft ännu en hemsk dag. Du är redo att bara ge upp. Så du går till ditt rum, stänger dörren och tar fram det självmordsbrevet du har skrivit och skrivit om och om och om igen. Du tar ut de rakblad och skär för den allra sista gången. Du tar flaskan med piller och tar dem alla. Du stänger dina ögon för allra sista gången. Några timmar senare, slår din lillebror på din dörr för att komma och berätta att middagen är redo. Du svarar inte, så han går in Allt han ser är att du ligger på din säng, så han tror att du sover. Han berättar för din mamma. Din mamma går till ditt rum för att väcka dig. Hon märker att något är konstigt. Hon griper tag i papperet i handen och läser det. Snyftande, försöker hon att väcka dig. Hon skriker ditt namn. Din bror, så förvirrad, går och berätta för pappa att "Mamma gråter och han kommer inte vakna." Din pappa går till ditt rum. Han ser på din mamma, gråtandes, håller hon brevet intill sitt bröst. Det slår honom, vad som händer, och han skriker. Han skriker och kastar något på väggen. Och sedan faller han på knä, han börjar gråta. Din mamma kryper över till honom, och de sitter där och håller om varandra och gråter.
 
Nästa dag i skolan, finns det ett meddelande. Rektorn berättar för alla om ditt självmord. Det tar några sekunder för det att sjunka in, och när det gör det, blir alla tysta. Alla skyller på sig själva. Dina lärare tror att de var för hård mot dig. De genomsnittliga populära tjejerna/killarna, de tänker på alla de saker som de har sagt till dig. Tjejen/killen som brukade reta dig och kalla dig namn, kan inte låta bli att hata sig själv för att hon/hon aldrig berätta hur vacker du är. Ditt ex , den som du sa allt till, som gjorde slut med dig .. hon/hon kan inte hantera det. hon/hon bryter ner och börjar gråta, och springer ut ur skolan. Dina vänner? De snyftande också, undrar hur de aldrig kunde se att något var fel, och önskar att de kunde ha hjälpt dig innan det var för sent. Och din bästa vän? Hon/han är i chock. Hon/han kan inte tro det. Hon/hon visste vad du gick igenom, men hon/han trodde aldrig att det skulle gå så illa ... Illa nog för dig att avsluta det. Hon/han kan inte gråta, hon/han kan inte känna någonting. Hon/han ställer sig upp, går ut ur klassrummet, och bara sjunker till golvet. Skakar och skriker, men inga tårar kommer ut.
 
Det är några dagar senare, på din begravning. Hela staden kom. Alla visste att du var killen/tjejen med den ljusa leende och fin personlighet. Den som alltid var där för dem. Massor av folk prata om alla de goda minnen de hade med dig, det var en hel del. Alla gråter, din lillebror fattar fortfarande inte att du dödade dig själv, han är för ung. Dina föräldrar sa bara att du dog. Det gör ont i honom en hel del. Du var hans storebror, du ska alltid vara där för honom. Din bästa vän, hon försöker att vara stark hela tjänsten, men så fort de börjar sänka din kista till marken, förlorar hon det. Hon gråter och gråter och slutar inte på dagar.
 
Det är två år senare. Dina lärare sluta på sitt jobb. De *Mean Girls* har ätstörningar nu. Pojken som brukade reta dig skär sig själv. Ditt ex  vet inte hur man älskar längre och bara leker runt med killar/tjejer. Dina vänner går alla in i depression. Din bästa vän? Hon/Han försökte ta livet av sig. Hon lyckades inte som du gjorde, men hon försökte ... din bror? Han fann till slut ut sanningen om din död. Han skadar sig själv , ropar på hjälp på natten, han gör precis vad du gjorde åren fram tills ditt självmord. Dina föräldrar? Deras äktenskap föll samman. Din pappa blev en arbetsnarkoman att distrahera sig från din död. Din mamma fick diagnosen depression och bara ligger i sängen hela dagen. Människor bryr sig. Du kanske inte tror det, men det gör de. Dina val påverkar inte bara dig. De har effekter på alla. Avsluta inte ditt liv, du har så mycket att leva för..
 
Och snälla, börja ta hand om varandra. Försök att finnas där. Visa att du bryr dig, för ni anar inte hur otroligt mycket endast ett "hej" kan göra. Så mycket. Visa er kärlek, var där, uppmuntra, stötta, motivera varandra att stå ut, klara det. Man kan inte göra så mycket själv, men man kan göra sååååå otroligt mycket tillsammans, ni har ingen aning..
 
Jag beklagar sorgen för alla som har mist sitt liv, självmord, mord, naturligt eller whatsoever. Må alla vila i frid.
 
Jag ägnar även detta till min speciella vän. Må du vila i frid. och det går inte en endaste dag utan att jag tänker på dig. Jag hoppas du har det bra där du är, och Må Gud vara barmhärtig. Även till mina kära familjemedlemmar som mist livet. Saknaden är oerhört stor, och jag ber till Gud, den allsmäktige, den mest förlåtande, att förena mig med Er i paradiset. Må Gud förena oss med de vi älskar. Ameeen <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela