ilooveyou

.-* Heder - ett missförstått ord..

Publicerad 2014-06-07 00:33:45 i Allmänt,

.-* Häälu :]
Jag har fortfarande ont, är långt ifrån på bra humör och det minsta lilla kommer trigga mig.. ue, varför har jag börjat använda mig av sånna ord? Innan jag går in på huvudämnet, som kommer handla om Heder, så ska jag bara förklara för vissa SDare och rassar, nassar, äckel och svin varför jag är anti dem.. :

Jag vill inte associeras med dig och din ideologi. Jag ska klä mig i heltäckande utan att riskera att bli utsatt för våld eller hatbrott. Jag ska kunna springa naken på stan (u wish) utan att något äckel tror sig ha rätten till att antasta eller våldta mig, lika mindre äga mig.
Jag ska kunna vara mörk, blek, vit, röd, prickig utan att folk dömer mig för hudfärgen.
Jag ska kunna gå runt på Sveriges gator utan att känna mig hatad för min religion.
Jag ska kunna vakna på morgonen, ta en dusch och sedan förbereda mig för en arbetsintervju utan att vara rädd att bli nekad jobb på grund av mitt utseende eller religion.. Därför är jag anti-dig
.


Men låt oss gå tillbaka till huvudämnet. ett ord som, enligt mig, är jävligt missförstått är faktiskt [Heder].
 
Jag hör ofta folk skrika ut "Din hederlösa hora" eller "Du har ingen heder" eller "mannen, jag svär min en prostituerad har mer heder än dig". Fine.. MEN vad menar folk egentligen med heder?

Många förknippar heder med ett könsorgan & sexualitet. Nu talar jag endast utifrån vad Jag tycker och : Nej, inte fan är heder förknippat med ett könsorgan eller sexualitet. Heder är hur man beter sig. Heder är något fint, så snälla sluta få heder att vara något äckligt.
Många tror att heder handlar om "oskuld".. Nej, har du respekt, självrespekt, moral, etik, gott uppförande och mognad då är du hederlig. När du sedan påstår att heder bekräftas av ett könsorgan - tyvärr,  där förlorar du din egen rätt till heder..
Din tradition och kultur är heller inte förknippat med könsorgan eller sexualitet.. Det är samhörighet. Högtider, gemenskap, lycka, förenande osv. Dra heller inte in ordet heder i kultur och tradition. Heder är vad alla människor föds med och hur pass mycket heder man har (respekt, moral osv) utvecklas eller undervecklas med tiden, man väljer själv, medan kultur och tradition är något man föds in i.. Sen finns det absolut ingenting som säger att man inte kan kombinera andra traditioner med sina egna.. Det blir bara roligare.. Men snälla.. förknippa inte dessa begrepp med oskuld, könsorgan, "hora",osv.. För det är det inte.. Och jag vill skrika ut det egentligen så folk kan förstå.. Jag vill skrika för att folk vandrar på fel spår.. De har ingen aning om vad begreppen de själv använder sig av betyder.. Därför blir det mycket hat.. mycket ondska.. Död tillhör inte kultur, tradition eller heder.. Det är en naturlig gång, så låt den komma naturligt också, låt inte din syn på heder framskjuta någons död.. patetiskt bara..
 
 

Nu ska jag knapra smärtstillande sen lägga mig!
Godnatt & sovgott!
 
 // a.h <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela