ilooveyou

.-* En sak i taget ..

Publicerad 2014-08-14 22:21:55 i Allmänt,

.-* Föreställ Er ett mörkt rum. Ett mörkt tomt rum.
Detta rum representerar din själ. Din själ är inte mörk men röken från sorgen har gett den en mörkare färg. Tänk igen. Där finns ingenting i detta rum. Minut efter minut fylls den av tankar. Minnen. Saknad och sorg.
Tänk igen. En gnutta ljus försöker krypa fram. Nej. Stopp. Ljuset kommer inte förbi. Du måste rensa och plocka bort pusselbitarna som svävar i detta mörka rum. Göra Dig av med dem. Du plockade den ena sorgen och la den i ett hörn. Ett mörkt minne tog du tag i och sopade in det i ett annat hörn. Ljuset har lyckats ta sig fram. Lite. Nej. Stopp. Där kom ett minne. Där är Hen. Personen du saknar så oerhört mycket. Som en gång i tiden fyllt detta mörka rum med endast ljus och glädje. Vad hände? Denna person började sakta men säkert ändra färg. Skepnad. Ljuset är nu borta. Den sorgen och de minnen du la undan i hörnet kryper sakta fram. Du försöker, men du har ingen kraft att lägga undan dem längre. Där är dem igen. Sorg. Minnen. Saknad. Erfarenheter? Det är bara ett namn vi ger åt våra misstag. Det underlättar att säga erfarenhet och inte misstag. Det är rätt. Så ska det vara. Om "misstag" får ta plats lär detta rum förbli mörkt. Låt det bli en erfarenhet. Låt detta mörker sakta men säkert bli ljusare. Ljusa upp din tillvaro. Hur? Vi vet ju redan att det inte funkar med att slänga saker i ett hörn. Inte ens minnen.

Låter jag ovettig? Det är en sån där dag. Ni som känner mig, följer mig och så vidare, vet att jag har sådana dagar. Där humöret bara svänger. Sorgen kommer fram och jag skriver ut den.

Du var mitt ljus, min glädje och min största lycka. Nu är du tyvärr min sorg, mitt minne och en del av mina erfarenheter. Det enklaste sättet att ta fram ljuset..jag har tänkt.. kanske är det att förlåta Dig. Inte för Din skull, men för MIN egen. Så ljuset kan titta fram?

Och med detta.. Avslutar jag och hoppas att jag åtminstone gett Er något att tänka på!

Med fred & kärlek
Ayaah Hourani
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela