ilooveyou

If you can't handle ONE, u sure as hell wouldn't handle two...

Publicerad 2015-11-02 23:19:15 i

.-* Det är mycket prat kring månggifte och Islam nuförtiden så jag tänkte gå igenom det en gång för alla för att sen gå vidare.. 
Innan jag börjar : Nej, månggifte är ingen livsstil jag accepterar eller ens hade kunnat leva. Bara för att få det sagt.. 

Inom Islam är det inte tillåtet för kvinnan att ingå i ett månggifte. 
Många förknippar månggifte med Islam, även fast det återfinns i flera religioner. Faktum är att Koranen och Islamisk lag har försökt kontrollera

 I motsats till Islam så finns det inga begränsningar kring antalet fruar i den judiska Talmud och i Bibeln. Enligt dem skrifterna så finns det ingen gräns för hur många kvinnor en man kan ingå äktenskap med, därför finner man polygami i andra religuoner än Islam. 
Enligt Talmud hade Abraham tre fruar medan Kung Salomon hade flera hundra fruar. 
Inom Judendomen så fortlöpte polygamin fram till slutet på 1950-talet då rabbinen förbjöd detta för ALLA judar. Bibeln innehöll heller inga restriktioner kring månggifte, men i modern tid började kyrkan begränsa antalet fruar till enbart En.  

Koranen tillåter mannen att ingå månggifte (fyra fruar) förutsatt att han kan behandla dem rättvist och försörja dem. Syftet med månggiftet är att försäkra välfärden för ensamma kvinnor och änkor i ett samhälle där krig uppstod. Då det oftast under krigstiden var män som krigade så minskade antalet män och ensamma kvinnor och änkor blev fler och fler men hade ingen som kunde ta hand om dem eller försörja dem - därav månggiftet. 

Även om månggifte inte är förbjudet inom Islam så finns det villkor för VARFÖR man ska gifta sig med en andra fru men även HUR dessa ska behandlas , dessutom så får vi ej glömma att fru nummer 1 måste godkänna och tillåta sin man ingå i ett andra äktenskap annars är det förbjudet, om hon inte istället väljer att lämna honom, så att säga..

Innan jag avslutar så vill jag även påpeka att det ska vara lika behandling för alla kvinnor till den graden att om mannen rör den ena kvinnan så ska han röra resterande fruar annars ska man hålla sig till endast EN fru och det framgår riktigt klart i koranen. 

För Er som vill lägga in "det är ett brott mot lagen". 
Jag förstår faktiskt inte varför det är ett brott egentligen då det i västerländska (och samhällen överlag) inte är helt ovanligt att mannen har en älskarinna. Det ses ju ofta med blida ögon trots "otrogets-dramat" och konsekvenserna det resulterar i. Samtidigt ör månggifte förbjudet? Även om det inte orsakar liknande oroblem och även om kvinnorna själv vill ingå i ett polygamiskt äktenskap. I ett andra, tredje eller fjärde äktenskap är kvinnan och förblir en hustru och inte en älskarinna. Hon förblir mannens fru som han ska försörja och ta hand om, inte en pojkvän som en dag kan lämna henne eller förneka all käbnedom om henne om hon blir gravid.. 

Tack för mig. 

Love , a. h <3

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela